Lesz tűzijáték

2010.06.30. 19:10

 

A zemberek kezdeményeztek.... Úgy gondolták, hogy az árvízkárosultak javára lemondanak a tűzijáték nyújtotta szórakozásról. Szép gesztus, kedves összefogás. Csatlakoztak is jónéhányan a kezdeményezéshez a facebook-on (több mint 200 ezer), iwiw-en (több mint 60 ezer) – ennyi aláírással már népszavazást is ki lehetne írni (persze elég röhejes lenne 5 milliárdot elkölteni azért, hogy 250 milliót odaadhassunk – de azért az országban szoktak fura dolgok történni, csak ezért jutott eszembe...).
 
A kormány meg is fontolta, mert a zemberek szava fontos számára; ő a nép, sőt a nemzet kormánya, tehát neki fontos, mit mondanak a zemberek. Megfontolta, majd döntött: lesz tűzijáték, igaz, szerényebb.
 
[Szerintem a barátok vállalkozásai nem mehetnek azért tönkre, mert elmarad a tűzijáték... Egyébként is meg volt már ígérve a havernak, hogy ő rendezheti az ideit.]
 
Amúgy is csak csepp lenne a tengerben ez a pénz az árvízkárosultaknak (mára már közhely, de cseppekből áll a tenger), úgyhogy nem is számít... Tehát ujjongva ünnepeljünk tűzijátékkal az államalapítás ünnepén, mi, azok a szerencsések, akiket nem sújtott az ár. Ők, meg akiknek nincs hol lakniuk... hát... ez van...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atque.blog.hu/api/trackback/id/tr762121435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása