Nézem az Aktívot a TV2-n, mikor is a táncoslábú Papp Gergely büszkén bejelenti, hogy a hétvégi Megasztár alatt a szavazatokból 50 Ft-ot az vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlanak fel.

Ez bicskanyitogató egy felhívás volt. Hogy miért? Mert baromi jó piár a TV2-nek. A sok megtévesztett ember azt hiszi, jótékonykodik, és még többet telefonál (sms-ezik), miközben a csatorna bevételét növeli. Ahelyett, hogy inkább hívná a segélyvonalakat (1752 vagy 1749). Persze itt sincs garancia arra, hogy a pénz (akár ruha, étel stb. formájában) eljut a károsultakhoz – sok mindent hallani a júniusi áradások után... –, de még mindig nagyobb az esély (és az összeg is).

Persze, ha a TV-2 a teljes bevételt felajánlotta volna, az igen nagy tett és nagyon szimpatikus hozzáállás lenne: ugyanis nem a bevételnövelés lenne a célja, hanem a segítség. De így, inkább szánalmas és undorító.

Viszont bármiben le merem fogadni, hogy a Megasztár alatt rekord mennyiségű szavazat lesz.

 

Ajánlott bejegyzés:

Mit érdemel, aki az Aktívnak küld sms-t a Segélyvonal helyett?

 

Ajánlott blog:

http://iszapkatasztrofa.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atque.blog.hu/api/trackback/id/tr662351993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása