Mi marad...?

2010.10.13. 08:34

Nem elég a bankoktól a 200 milliárd, több adóbevétel kell. A multikat is megadóztatjuk! – gondolom, eképpen elmélkedik Orbán Viktor.

Három bank is tervezi a kivonulását, írta meg tegnap a Népszava. No persze tudjuk, hogy az nem megy olyan könnyen (bővebben itt: Népszava és itt: penzblog.blog.fn.hu), és még az adó mértéke ellenére sem rossz piac a magyar (Az MNB szerint a bankadó jelentős kockázata az, hogy csökkentheti a magyarországi bankszektor tőkevonzó képességét, és ezáltal hitelezési lehetőségeit, azaz a hazai bankpiacon tovább szűkülhet a vállalkozások és a háztartások hitelhez jutása.), tehát a nagy kérdés az, meddig nyújtózkodhat a kormány?

A válasz: megadóztatja a multikat is, a távközlési és energetikai cégek mellett az áruházláncokat is. Persze ez még nem biztos, ma jelenti be a Vezér a "második gazdasági akciótervet" – itt cca. 70 milliárd lesz a tarifa. Ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy is kommunikálták a bankadót: "nekik is ki kell venni a részüket a válságból, mert rajtuk segített akkor az állam"; kérdem én, ezt mivel fogják kommunikálni? A nemzeten élősködők is adózzanak?

Egy viszont biztos, hogy ebben a szférában már könnyebb lesz kivonulni.

Minden esetre a kormány kapkodása és hozzá-nem-értése egyre látványosabb, és ha ez így megy tovább, mi marad nekünk? Tényleg a bőgatya és a fütyülős barack...?

A bejegyzés trackback címe:

https://atque.blog.hu/api/trackback/id/tr302367284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 08:30:16

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép...  - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan ...

Trackback: "Tolvaj Banda!" 2010.10.14. 09:26:17

Kuncze Gábor rátapintott a lényegre évekkel ezelőtt a parlamentben.Havonta 30 milliárd forintot készül ellopni a kormány az polgárok megtakarításából. Ennyi az a pénz, amit a cégek az APEH-en keresztül utalnak a magán nyugdíjpénztárakba, ezzel segítve ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása