Van még kiút?

2011.11.27. 16:01

Ezt az országot csak néhanap vezetik tisztességes emberek.
Az utóbbi másfél év, nem a „néhanap” kategóriájába tartozik.

 

Leminősítettek minket, bóvli kategóriába kerültünk. Na és? Van még ennél lejjebb is. Ki sem kellene mondani: a csőd! Ehhez kell azért még néhány dolog, kezdetnek még egy hitelminősítő leminősítése, és persze folytatni kell a Hungaricumnak is nevezhető gazdaságpolitikát.

Úgy néz ki, folytatjuk. Pedig nem lenne annyira bonyolult, csak nem kellene tovább az országra erőszakolni ezt a gyalázatos politikát, ahol nem lehet senki sem okosabb a Vezérnél és barátjánál. Na persze be kellene ismerni, hogy elkúrták, nem kicsit, nagyon. Volt egy vicce a Nemzeti Együttműködés Emberének (akkor még messze volt ettől az eszement névtől, de sikerült teljesen meghasonulnia – talán az egész a 2002-es bukásával kezdődött) még ’98-ban, amikor Horn Gyulával vitázott. A lényege ez volt: „szerencsére lassan haladunk, mert rossz irányba megyünk”.

Pedig akkor, a sokat szidott Bokros-csomaggal megtelt a kincstár – megszenvedtünk érte, azt hittük, ennél rosszabb már nem jöhet. Meg is kapta a maga beosztását a Horn-kormány, leváltottuk. Utána jött a szabadrablás, többek között a miniszterelnök és családja meggazdagodása, az Ezüsthajó Kft. (egy nagyszerű kormányzati pénzmosoda, ami ellen az ügyészség természetesen nem talált semmit – hogy is talált volna: Polt Péter, mint legfőbb ügyész, a szőnyeg alá söpört mindent; ha valaki nem lenne képben, ezt a posztot ismét ő tölti be) és még lehetne sorolni, de minek?

Most (2010-ben), hogy ismét kormányra kerültek, üres volt a kassza. A nyolc éves pofázás után ki kellett volna találni valamit, meg kellett volna oldani az ország gazdasági- és egyéb gondjait (az se lett volna szégyen, ha folytatják, amit Bajnaiék elkezdtek, és esetleg azt mondják, ők találták ki). De mostanra végleg kiderült, hogy erre képtelenek, szakmailag nincsenek azon a szinten, csak a duma megy nekik (ellenzékben: „ez így nem jó”! – ez a finomabb változat volt); ezek megmagyarázzák azt is, hogy a döglött ló a sarokban csak alszik. Most Selmeczi, előtte Matolcsy.

Még jó, hogy ez nem egy szerkesztett blog, mert már nyithatnám is az ajtót a terrorelhárításnak... (nem tudom pontosan, de lehet, hogy csak százmilliót számláznának ki büntetésként?) – médiatörvény, na az is szép baleset. De mit tegyünk, ha még a véleménytől is félnek? Ilyen igazi tökös magyar gyerekek ezek!

Sok mindent lehet mondani az előző kormányra. Rosszul csinálták nem vitás – a kommunikációjuk a béka segge alatt volt, talán ez lehetett a legnagyobb hibájuk –, variáltak állandóan, nem volt a reformokra rendesen kidolgozott tervük, az MSZP és az SZDSZ is a magáét szajkózta, így lett a reformokból egy kivitelezhetetlen katyvasz. Ja, és majdnem elfelejtettem: hazudott a Gyurcsány, ezért le kellett bontani a belvárost a forradalmároknak.
Akkor 16 éve volt demokrácia Magyaroszágon, megtanulhattuk volna, hogy minden kampányban hazudnak (na persze, a Gyurcsány számokat is eltitkolt), így megy ez nyugaton is. Nem, a mi buta népünk csak azt a hazugságot bocsátja meg, amit a Vezére követ el (pedig Ő nem is hazudott soha – jaj, hogy is van ez?).

Egy biztos, van néhány közgazdász (jobb- és baloldalon), aki, ha adunk neki egy darab kockás papírt (nem írhatna ám többet 1 oldalnál!), úgy kirántaná a szarból ezt az országot, hogy a sötét Matolcsy csak lesne – na jó, megengedem, senki sem  tudná egy fecnin  megváltani a gazdaságot, de azért kezdetnek jó lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atque.blog.hu/api/trackback/id/tr173415480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása